fredag 8 augusti 2008

Övning 9: Flickr

Sommaren innebär stängda skolor och förskolor och därmed lugnare tempo för oss på mobila biblioteken. Därför har jag nu hunnit göra ännu en övning och det faktiskt på arbetstid som det är tänkt....

Denna gång var det Flickr som utforskades och jag måste säga att jag gillade det. Ett bra sätt överlag att visa sina bilder för alla, eller speciellt utvalda. Framförallt det kändes bra, att man kan göra hur man vill. Behålla dem bara för sig själv, dela med sig till sina kontakter eller till hela vida världen. Skall föreslå min syster, som bor på Nya Zeeland att hon skapar ett konto där vi kan visa bilder på våra växande barn. Blir inte så många besök IRL för att prata chattspråk. Men bilder på barnen kan ju vara trist att visa på webben hur som helst, framförallt eftersom de själva inte kan ta ställning till om de vill vara där eller inte. Därför är det ju suveränt att man väljer vilka som får titta.

Det var också häftigt att man kan redigera bilderna direkt på nätet. Ofta är det ju bara någon enkel grej man vill göra (t.ex. beskärning) och då räcker picniks verktyg ganska långt.
Hittade förresten också bilder från regionbibliotekets studieresa i Finland. Kul att se.

Ja flickr kommer definitivt bli en flitigt använd tjänst känns det som.

Inga kommentarer: